Pon. - pet. 09:00 - 22:00, vikendi po dogovoru 030 70 40 50

Pogosta vprašanja

FAQ

Odgovori na pogosto zastavljena vprašanja.

Ali se lahko utopim?

Ne. Voda ima visoko vsebnost Epsom soli, zato je nemogoče, da bi se človek v njej utonil.

Kaj če sem klavstrofobičen/a?

Dokazano je, da lahko lebdenje na vodi odpravlja strah pred zaprtimi prostori. Če pa se klavstrofobičen občutek vendarle pojavi (kar je sicer redkost), lahko enostavno dvignete pokrov komore in nadaljujete z lebdenjem, v najhujšem primeru pa lahko iz komore izstopite. Skrb, da bi se v komori počutili tesnobne, najbrž izhaja iz napačnih predstav o njeni prostornosti: v njej je prostora dovolj, da se lahko usedemo ali iztegnemo roke in noge.

Ali je voda čista?

Naše komore odlikuje vrhunski sistem prečiščevanja, pri katerem voda po vsaki uporabi odteka v zunanji rezervoar, kjer se v kompleksnem filtracijskem sistemu prečisti v petih fazah. Naprava celoten postopek ponovi dvakrat in vodo takorekoč sterilizira. Medtem ko se voda nahaja v zunanjem rezervoarju in je komora izpraznjena, osebje poskrbi za dezinfekcijo komore. Na tak način se vsak uporabnik poda v popolnoma prečiščeno in varno okolje.

Ali naj s seboj prinesem kopalke?

Priporočljivo je, da v komoro vstopamo goli, saj stik kopalk s kožo predstavlja nezanemarljivo čutno distrakcijo, ki lahko krepko zmanjša intenziteto izkušnje. V floating sobi boste popolnoma sami, zato lahko brezskrbno izkusite svobodo golote.

Ali lahko floatam med menstruacijo?

Da, vendar le če uporabljate menstrualno čašico.

Kaj naj prinsem seboj?

S seboj prinesite osebno kozmetiko (ličila, kremo za obraz ali telo, ipd.), če jo po terapiji potrebujete, in pripomočke za kontaktne leče, če jih uporabljate. Za vse ostalo bo poskrbela ekipa Floating_Island. Na voljo vam bodo sveže brisače, gel za tuširanje, šampon, sušilnik za lase, blazinice za odstranjevanje ličil, zamaški za ušesa in vazelin. V vsaki floating sobi se nahajata tuš kabina in umivalnik s tekočo vodo.

Kako naj se pripravim?

Zavedamo se, da je lahko tempo življenja divji, a vas kljub temu pozivamo, da na lokacijo prispete vsaj 10 minut pred začetkom terapije. Vzemite si čas, da globoko zadihate, umirite se, preberite kakšno lepo misel in vstopite v floating sobo čim bolj sproščeni. Na tak način boste lahko maksimalno izkoristili svojo floating izkušnjo. Vzdržite se uživanja težke hrane, pitja kave, pravega čaja ali alkohola vsaj 30 minut pred terapijo. Več o tem, kako se pripraviti, preberite tukaj.

Ali lahko jem pred floating terapijo?

Najbolje bo, da se vsaj 30 minut pred pričetkom terapije vzdržite uživanja hrane. Če to ni mogoče, naj bo obrok lahko prebavljiv.

Kdaj floating ni priporočljiv?

Floating terapija ni priporočljiva, če:

  • ste si v zadnjem tednu trajno kodrali lase ali jih barvali (slana voda lahko barvo posvetli ali jo spremeni),
  • imate kakršnokoli nalezljivo obliko infekcije kože (npr. herpes) ali bolezni dihal,
  • ste se v zadnjih 24-ih urah brili (britje povzroča mikroabrazijo kože, slana voda pa lahko stanje poslabša),
  • imate večjo odprto rano (manjše pred vstopom prekrijte z vazelinom) ali opeklino,
  • imate težave z inkontinenco,
  • ste se v zadnjih 30-ih dneh zdravili s kemoterapijo ali bili izpostavljeni sevanju/radiaciji,
  • ste rizično noseči,
  • ste pod vplivom alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi in drog.

V primeru, da imate katero od sledečih zdravstvenih težav, se pred floating terapijo posvetujte s svojim zdravnikom: epilepsija, vrtoglavica, (zdravniško nenadzorovana) bolezen ledvic , nizek krvni tlak, shizofrenija.

Kako pogosto naj pridem na terapijo?

Na začetku priporočamo obisk vsaj 3-4 v razdobju petih dni do enega tedna, potem pa po lastnem občutku. V kolikor so prisotne kakšne specifične težave, se lahko pogovorimo, hkrati pa internet ponuja ogromno materiala. Koristi so mnogoštevilne.

Kaj je magnezijev sulfat?

Magnezijev sulfat je mineral, ki pomaga pri razstrupljanju telesa, krepi imunski sistem, spodbuja izločanje endorfina, hkrati pa poskrbi za lajšanje fizičnega, mentalnega in čustvenega stresa ter utrujenosti.

Ali lahko floatam med nosečnostjo?

Seveda. Floating močno priporočajo nosečnicam v drugem in tretjem trimesečju, saj prinaša fizično razbremenitev, občutek miru in splošno dobro počutje. Previdnost pa je priporočljiva v prvem trimesečju nosečnosti. V vsakem primeru o terapiji seznanite svojega zdravnika.

Kaj naj pričakujem?

Najbolje bo, da pridete čim manj obremenjeni s pričakovanji. Čar floating terapij je v individualni izkušnji vsakega posameznika. V branje priporočamo še: koristi floatanja.

Kje lahko parkiram?

Parkiranje je možno pred studiem Floating_Island na Barjanski cesti 56. V primeru, da so vsa parkirna mesta zasedena, parkirajte na z rumeno barvo označeni coni. V primeru klica, vam avto lahko umaknemo tudi mi. Zapišite našo telefonsko številko in jo postavite na vidno mesto.
Parkiranje je možno tudi v bližnji ulici (Cesta na Loko), ki je od studia oddaljena slabe tri minute hoje. Za parkirnino boste od ponedeljka do sobote odšteli 0,40€/h.