Pon. - pet. 09:00 - 22:00, vikendi po dogovoru 030 70 40 50

Regeneracija

Regeneracija pomeni obnovitev s pomočjo notranjih procesov telesa ali sistema. Regenerativen je torej postopek, sredstvo ali orodje, ki sproža obnovitev. Floating ta proces pospešuje, zahvaljujoč tudi visoki vsebnosti Epsom soli.

Tako v profesionalnem kot tudi v rekreativnem športnem udejstvovanju se uspešnost posameznika ali ekipe čedalje bolj pogosto pripisuje ravnovesju med delom in počitkom, med treningom in regeneracijo. Uporabimo računalniško metaforo: jasno je, da računalnik za izgradnjo 3D modela potrebuje več digitalnih virov kot pri opravljanju enostavnejših nalog kot sta brskanje po internetu ali branje elektronske pošte. Na podoben način bo regeneracija po poškodbi potrebovala več fizičnih virov kot jih za to potrebuje redna telesna aktivnost. Tako pri računalniku kot pri športniku bo torej v primeru večje porabe virov potrebna določena stopnja prerazporeditve pomnilnika. Rezultat dobre prerazporeditve bo ravnovesje med količino virov in njihovo porabo.

Računalnik si bo moral za prerazporeditev virov pomagati sam, nam pa lahko priskoči na pomoč floating terapija. Zaradi omejenih zunanjih dražljajev, ničnega gravitacijskega impakta na mišice, sklepe in kosti (ki je primerljiv s tistim v breztežnostnem prostoru), visoko koncentracijo Epsom soli, ki skrbi za učinkovitost krvnega obtoka, in visoke vsebnosti magnezijevega sulfata (mišičnega relaksanta in gradnika proteinov v sklepih), ki se med lebdenjem absorbira direktno v mišice, se lahko proces regeneracije po poškodbi ali naporni seriji treningov s pomočjo floatinga znatno pospeši.

Pri telesnih poškodbah ne gre zanemarjati tudi čustvene komponente bolečine. Poškodovanega namreč pogosto spremljajo občutki nemoči, manjvrednosti, želje po predaji. Tudi psihološko stanje torej kliče po regeneraciji: poškodovani mora obnoviti svoj občutek moči, vrednosti in vztrajnosti. Floating terapija učinkovito priskoči na pomoč tudi v tem primeru. In ko se um in telo borita skupaj, dobri rezultati ne bodo dolgo zaostajali.

 

VIZUALIZACIJA

 

Z umirjanjem živčnega sistema lahko dosegamo visoko stopnjo koncentracije, v njej pa urimo svojo sposobnost prepoznavanja in sprejemanja informacij.

V ZDA, a tudi drugje po svetu, se floating terapija pogosto najde na seznamu aktivnosti vrhunskih športnikov. Najboljše rezultate dosegajo tisti, ki terapijo kombinirajo z vizualizacijskimi tehnikami. Možgani so namreč v t.i. theta stanju bistveno bolj odzivni in dojemljivi da sprejemajo sugestio. Ponudijo nam lahko uvide in rešitve, ki bi jih v stanju popolne zavesti sicer najverjetneje spregledali ali preslišali. Športniki lahko na tak način obvladujejo svoje “notranje umske igre,” saj floating poskrbi za popolno sinhronizacijo telesa, uma in čustev. Pri floatingu je količina pozitivnih učinkov premosorazmerna številu seans: več terapij pomeni tudi več učinka.